Instagram Giriş Yapma İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram Giriş Yapma İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram Giriş Yapma İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram Giriş Yapma İşlemi Nasıl Yapılır?

Hızlıca Instagram Giriş Yapma

Son zamanların en popüler uygulamalarından birisi olan Instagram günden güne kullanıcı sayısını arttırıyor. Instagram, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg tarafından geliştirilen bir platform. Uygulama güncellemeleri sürekli olarak diğer uygulamaları taklit ettiği eleştirilse de kullanıcılarını tatmin etmeye devam ediyor. Öyle ki Story özelliğini Snapchat platformunda kopyalayan ( Instagram story indirmek için aracımızı kullanabilirsiniz.) Reels özelliğini TikTok uygulamasından kopyalamasına rağmen büyümeye devam ediyor. Yaklaşık 2 hafta önce Facebook ve Instagram'ın çökmesiyle büyük tepki toplayan Zuckerberg bir çok kullanıcısını kaybetti. Yine de ilk defa kaydolacaklar için ve instagram giriş yapma işlemlerini sizler için tek tek anlatacağız.

  • Telefon üzerinden öncelikle Instagram uygulamasını indirmeniz gerekiyor. iPhone kullanıcısı iseniz AppStore'a, Android kullanıcısı iseniz Google Play Store'dan uygulamayı indiriyoruz.
  • Uygulamaya daha önceden kaydolduğunuzu varsayarak işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz.

  • Telefon numarası, kullanıcı adı veya e-posta alanına kaydolduğunuzdaki bilgilerden birini giriyorsunuz. Genelde telefondan kaydolduysanız direk olarak cep telefonu numaranızı girebilirsiniz. Tabi ki daha önceden hesabınıza tanımlanması gerekmektedir.
  • Ardından şifrenizi yazıyorsunuz.
  • Giriş yap butonuna tıklayarak sorunsuz bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

Instagram Web ile Giriş Yapma

Instagram her ne kadar telefon uygulamasında geliştirmeler sağlasa da Web versiyonu üzerinde de geliştirmelere devam ediyor. Geliştirmeler yapmasına rağmen tabi ki bazı eksiklikler göze çarpıyor. Mesela Web versiyonunda herhangi bir gönderi paylaşımı yapamıyorsunuz. Farklı yollar var tabi ki bunu da ilerleyen zamanlarda makalelerimizde anlatacağız. Daha önceden uygulamaya kaydolduğunuzu düşünerek yukarıda anlatılanları takip ederseniz Instagrama giriş yapabilirsiniz. Uygulamada girdiğiniz bilgilerle Web üzerinden giriş sağlayabilirsiniz. Yine tam tersi kaydınız varsa giriş yapabilirsiniz.

Instagram Facebook ile Giriş Nasıl Yapılır?

Instagram girişlerinde sorunlar yaşayanlar için aslında bu seçenek tam olarak kurtarıcı oluyor. Çünkü login bölümünde şifreler farklı olabiliyor. Bu da giriş sorunlarını ortaya çıkarıyor. Peki facebook ile giriş yapmak için neler yapmak gerekir?

  • Öncelikle daha önceden kullandığınız Facebook hesabınızla Instagram hesabınızın birbirine bağlı olması gerekmektedir. Yani eski bir hesabınız var ise bunları birbirleriyle bağlamanız gerekmektedir. Aksi halde giriş yapamayacak ve daha öncede kaydolmadıysanız sıfır hesap olarak görünecektir.
  • Daha önceden bağladınızı düşünerek işlemlere devam edelim.
  • Yine uygulamayı telefonumuza indiriyoruz. 

 

  • Karşımıza yine yukarıdaki alan gibi sayfa gelecek. Buradan herhangi bir bilgi girişi yapmıyoruz. Sadece Facebook ile Giriş Yap butonuna tıklıyoruz. 
  • Sonrasında sizi facebook sayfasına yönlendirecek ve izinleri daha önceden vermediyseniz sizden izin isteyek. Daha önceden giriş yaptıysanız direk olarak giriş yapacaktır.
  • Sorunsuz giriş yapmanız halinde Instagram hesabınız açılacaktır.
  • Bu adımları yine Instagram Web içinde yapabilirsiniz. Seçenekler yine aynı şekilde karşınıza gelecektir.

Instagram Giriş Yapamıyorum Sorunları

Yukarıda anlattığımız adımları uygulamanıza rağmen giriş sorunu yaşıyorsanız hesabınızla alakalı bir kaç değişiklik yapmanız gerekebilir. Giriş yapamama nedeniniz birden fazla olabilir ama genel olarak yanlış şifre denemelerinden dolayı giriş sağlanamaz. Kayıtlı olduğunuz bilgilerle şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Mesela cep telefonu numaranızla kaydolduysanız şifremi unuttum kısmından numaranızı yazmanız gerekiyor. Ardından size kullanıcı adınızı gösterecek eğer o kullanıcı adı size aitse direk olarak sıfırlayıp telefonuza gelen doğrulama koduyla şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Bu durum mail ve diğer işlemler içinde geçerlidir. Fakat Instagram'a Facebook üzerinden kaydolduysanız işlemleri facebook üzerinden yapmalısınız. Aksi halde giriş yapamazsınız.

2 faktörlü giriş koruması varsa işiniz biraz daha zorlaşabilir. Bununla alakalı denemeleriniz sonuçsuz kaldıysa Instagram teknik destek ekibine mail yollamanız gerekmektedir. Geri dönüşle alakalı belirli bir süre veya dönüş yapacaklarıyla alakalı herhangi bir bilgiye sahip değiliz.

Dikkat edilmesi gereken diğer önemli bir husus ise şifreniz yanlış olmasına rağmen ardı ardına yanlış şifre denemesi yapmanız. Bu şekilde bir işlem yaptığınızda Instagram şüpheli hareket olarak algılayacak ve hesabınızı askıya alacaktır. Sonrasında hesabınızı aktif etmeniz oldukça zorlaşacaktır. O yüzden birden fazla şifre kombinasyonuz varsa bunlar aralıklarla denemeniz hesabınız adına daha yararlı olacaktır.

Instagram Giriş Hareketlerini Nasıl Takip Ederim?

Anlatılan bütün işlemleri yaptıktan sonra sağlıklı bir şekilde hesabınıza giriş sağladıysanız şüpheli bir hareket sezdiyseniz giriş hareketlerini inceleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken oldukça basit. 

  • Profilinize giriyorsunuz.
  • Ayarlar menüsüne girerek seçenekler karşınızda listelenecektir.
  • Güvenlik bölümüne tıklıyorsunuz.
  • Giriş Hareketleri kısmından hesabınıza nereden hangi saatte girildiğini görebilirsiniz. 

Eğer size ait bir biriş görmüyorsanız hızlı bir şekilde hesabınızın şifresini ve varsa mailinizin şifresini değiştirmelisiniz. Aksi halde beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir. Sorununuzu hallettikten sonra instagram gerçek takipçi satın almak için https://www.gotakipci.com/instagram-turk-takipci-satin-al/ bu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Giriş sorunlarınızı anlattığımız yöntemlerden birisiyle halledebilirsiniz. Bu konuyla alakalı farklı sorularınızı yorum kısmında sorabilirsiniz. Sizlere yardımcı olmak için ekibimiz çalışıyor. Farklı bir makalede görüşmek üzere. :)