Youtube Hesap Çalma 2022-2023

Youtube Hesap Çalma 2022-2023

Youtube Hesap Çalma 2022-2023

Youtube Hesap Çalma 2022-2023

Merhabalar, bugün sizlerle Youtube hesap çalma gibi işlemlerin ne tür durumları ortaya çıkardığını anlatacağız. Bildiğiniz üzere Youtube son zamanların en popüler video oynatma platformu. Bir çok Youtuber platforma video çekerek buradan yüksek gelirler elde etmektedir. Haliyle bu durumda platformu popüler hale getirmiştir. Küçük yaştan büyük yaşa kadar her gün milyonlarca video izleniyor. Durum bu kadar belirginken peki Youtube hesap kırma gibi işlemler nasıl ve hangi yollarla yapılıyor?

Youtube Hesap Kırma Nasıl Yapılır?

Aslında bu sorunun cevabını bir çok kişi aramıştır. Fakat net bir neticeye ulaşamamakla birlikte bazı kişiler bunu kötü niyetli olarak aramaya çalışıyorlar. Bu durumda 2 yöntem bulunmakta.

  • İlk olarak özel üretilmiş programlar kişilerin kullanıcı adlarını ve mailleriyle birlikle deneme yanılma denilen yöntemle kanalın şifresini bulmaya çalışırlar tabi ki bu durum oldukça zordur. Çünkü şifre kombinasyonlarının fazla olduğunu biliyoruz. O yüzden bu yöntemle hesap çalma işlemi oldukça zordur.
  • Diğer bir yöntem ise bilgisayarınıza zararlı yazılım bulaştırılarak yapılan çalma işlemleridir. Bu oldukça yaygın bir yöntemdir. İlk zamanlardan bugüne kadar her zaman için kullanılmıştır. Halen youtube kanal çalma işlemleri için uygulanmaktadır. 

Bu iki yöntemden de korunmak için neler yapmalıyız?

  1. Tanımadığımız kişilerden gelen maillerdeki bağlantıları tıklamamalıyız ve gönderilmiş dosya varsa kesinlikle indirmemeliyiz.
  2. Youtube kanalımızın SMS ile doğrulama seçeneğini aktifleştirmemiz gerekiyor. Bunun için https://myaccount.google.com/ adrese girerek Güvenlik ve  2 Adımlı Doğrulama ardından Başlayın seçtikten sonra gerekli doğrulamaları yapabilirsiniz. Kanalınıza artık farklı bir yerden giriş yapıldığında sms doğrulamasındaki onay kodunu girmeden kimse açamayacaktır.
  3. Sahte reklamlara tıklamamanız da yine bu önlemlerden bir tanesidir. 
  4. Kanal mail adresinizi kimseyle paylaşmamalısınız.
  5. Android telefon kullanımlarında surf yaparken alakasız sitelere girmemek ve reklamlara tıklamamanız da faydanıza olacaktır. Çünkü bu tür reklamlarda zararlı yazılımlar olabildiği gibi cookie çekilmesiyle giriş yaptığınız bilgiler üçüncü kişilerin eline geçebilir.

Yukarıdaki neden sonuç durumlarını sizler için sıraladık. Hesap çalma işlemlerini nasıl yapıldığını ve bu işlemlere karşı neler yapılabileceğini detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Her zaman için bu durumlardan korunmak için şahsi bilgisayarınız ve telefonunuz hariç kanalıza hiç bir yerden giriş yapmamanız yararınıza olacaktır.

Genel olarak blogumuzda sosyal medya ve teknoloji kullanımındaki durumlara yer veriyoruz. Konuyla alakalı Youtube abone satın almak için buradan paketlerimizi inceleyebilirsiniz.