Youtube Kanalı Nasıl Silinir?

Youtube Kanalı Nasıl Silinir?

Youtube Kanalı Nasıl Silinir?

Youtube Kanalı Nasıl Silinir?

Youtube Kanal Silme İşlemi

Youtube kanalı nasıl silinir? Sorusuna yanıt vereceğimiz bu yazımızda daha önce yüklemiş olduğunuz videolarınızı nasıl kalıcı olarak kaldırabileceğinizden bahsedeceğiz.

Youtube kanalı nasıl silinir ve Youtube videolar nasıl silinir şeklinde arama yaptığınıza göre kanalınızı sıfırlamak ya da tamamen kapatmak istiyorsunuz demektir. Oldukça kolay bir işlemdir ve silindiğinden emin olmak da oldukça hızlıca kontrol edilebilir.

Kanalınızı Kalıcı Olarak Silmek

 Kanalınızı silmek için öncelikle giriş yapmalısınız.

  1. YouTube Studio'da oturum açın.ve giriş yapın.
  2. Açılan hesap sayfanızın sol üst kısmındaki seçenek çubuğundan (kenar çubuğu) Ayarlar’a tıklayın
  3. Bu gelen seçeneklerden ‘’ Kanal Gelişmiş Ayarları’’ butonuna tıklayın.
  4. Butona bastıktan sonra gelen sayfanın alt kısmında yer alan ‘’ Youtube İçeriğini Kaldır’’ seçeneğine basın.

Buradan sonra onaylama sayfası gelecektir.

Eğer gerçekten kanalınızı tamamen sıfırlamak veya Youtube kanalı kalıcı olarak silmek istiyorsanız onaylamayı gerçekleştirin. ‘’ İçeriği Kalıcı Olarak Silmek İstiyorum.’’ Butonuna bastıktan sonra çıkan kutulardan onaylama işleminizi tamamlamanız gerekiyor. Gerekli butonlara basıp onaylamanızı tamamladıktan sonra hesabınız ve yüklenmiş varsa bütün videolarınız silinecektir. Arama yapıldığı zaman hiçbir video ve kanal bağlantısı çıkmayacaktır.

Kanalın Silindiğinden Emin Olmak İçin

Kanalınızın silindiğinden emin olmak için arama çubuğuna kanal adınızı girerek arama yapabilirsiniz. Kanal veya kanala dair bir video içeriği çıkmaz ise kanalınız kalıcı olarak silinmiştir. Silinen kanala yüklenmiş videoların bir yedeği yok ise kalıcı olarak bunlar da silinir ve eğer videolarınız bir izleyici tarafından yıldızlanmış veya sık kullanılanlara eklenmiş ise tekrar açıldıklarında video kullanılamıyor mesajını alırlar. Yüklenilmiş veya kaydedilmiş videolara kullanıcı ve izleyici bilgisayarlarına müdahale edilemez ve kanalınızı veya videolarınızı silmiş dahi olsanız onlarda kalmaya devam eder. Kanal tamamen silindiğinde bu kanala ait bütün izler, bağlantılar, linkler vb. silinir ve yedeklenmedikçe geri getirilemez.

Bunun dışında tekrar hesabı kullanamazsınız ve yeni hesap açmanız gerekir. Bunun için Youtube hesabı nasıl açılır araması yapabilirsiniz. Eğer kanal isminden memnun olmadığınız için kanalı iptal etmek istiyorsanız bunun yerine başka olanaklar arayın ve işinizi daha kolay halledin.

Bu işlemlerden sonra Youtube abone satın almak isterseniz ilgili sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.